LOGO

DE USYNLIGE

Holberg under åben himmel i De Usynlige

de usynlige

Dansk Teater fylder 300 år: Det fejres med en tøjlesløs omgang Holberg!

I sommeren 2022 kan man opleve Holberg under åben himmel, når Sjællands Teater spiller komedien De Usynlige på Tersløsegaard. Samtidig kan man være med til at fejre, at det i 2022 er 300 år siden man for første gang spillede teater på dansk i Danmark (1722).

Nu kan vi igen samles og nyde, fejre og glædes over, at vi igen kan sidde i venners lag og opleve teater, som kan bringe os nærmere, og få os til at tænke over og tale sammen om den verden, som vi lever i. Dette gælder også for forestillingen De Usynlige. Hos Holberg får samfundets styre altid et rap over nallerne, og de lader ikke til at slippe denne gang...

Når noget er forbudt, bliver det spændende! Leander bliver vanvittigt forelsket i en maskeret kvinde, der ikke vil lade masken falde, før han i ugevis har lidt og længtes. Og det har begge parter det pinefuldt dejligt med.

Det bliver legende og elegant, når dette musikalske og charmerende gøglerspil med Harlekin og Columbine udforsker den forbudne frugt og forelsker sig i forelskelsen selv. Sjællands Teater og Holberg Teatret fejrer 300 året for dansk teater med Holbergs mesterkomedie ”De Usynlige”.

Opførelsen af De Usynlige på Tersløsegaard er med til at omsvøbe publikum i historiens vingesus. Tersløsegaard leverer de ideelle rammer for at spille Ludvig Holbergs mesterkomedie, da Holberg selv boede på gården fra 1745 og frem til sin død i 1754, hvor han testamenterede gården til Sorø Akademi.

Et lystspil, der forargede sin samtid. En hylende morsom hyldest til kærligheden, der med boblende hormoner, hidsigt begær og pirrende fantasier leger med de skjulte sider i os selv.

 

Spilleperiode: 18. juni til 3. juli. Billetpriser : 95 til 225 kr. - BILLETSALG via Holbæk Teater: www.het.dk

Picnic i haven: Køb mad sammen med dine billetter og nyd den i Tersløsegaards smukke have inden forestillingen.

Udstilling 2022 på HolbergMuseet Tersløsegaard:

DEN ITALIENSKE FORBINDELSE

Holbergs inspiration fra Commedia dell'Arte

 

Holbergs Masker”er titlen på udstillingen i 300 året for fejringen af Dansk Teaters fødsel (med opførelsen af Den Politiske Kandestøber i 1722).

Udstillingen genskaber og levendegør Holbergs møde i Rom i 1716 med Commedia dell'Arte, først og fremmest Harlekin figuren med henvisning til de to Holbergs komedier, der tydeligst er inspireret deraf: Ulysses von Itachia og De Usynlige. Den kurateres af teaterhistorikeren, dr. phil. Bent Holm og tilrettelægges af teaterscenograf Anette Hansen.

 

Opstilling sker i de tre museumsstuer foran selve mindestuerne. Der vises billeder (reproduktioner), masker, marionetfigurer og ledsagende tekster samt anskueliggørelse på videoskærme. I forbindelse med udstillingen tænkes på årets Holbergdag opført en Harlekin forestilling af Commedia dell'Arte-genrens nulevende mester Enrico Bonavera med uddrag af ”Ulysses von Itacha” (der er oversat til italiensk). 

Udstillingen forudses åbnet ved sæsonens begyndelsen den første søndag i juni med tale og præsentation af dr. phil. Bent Holm og introduktion af Italiensambassdør/kulturattaché. Den tænkes tilbudt senere visninger på Teatermuseet, Det Italienske Kulturinstitut, Holbergmuseet (Bymuseet) i Bergen - og eventuelt Det Danske Institut i Rom.

Udstillingen åbnes Pinsesøndag den 5. juni og fortsætter til og med sæsonafslutningen den 11. september

 

 

Til toppen