LOGO

To prisbelønnede Holbergkendere

til Holbergdagen på Tersløsegaard

 Peter Zeeberg og Ida Jessen er hovedtalere søndag den 11. august

 

Litteraturforskeren Peter Zeeberg har som redaktør af Ludvig Holbergs Skrifter ledet de seneste års nyudgivelser af Holbergs værker og den banebrydende digitale udgave af al Holbergs tekst på internetadressen holbergsskrifter.dk Tilsvarende tæt på Holbergs liv og skrifter har forfatteren Ida Jessen forestået den danske udgave af den digre Holberg-biografi ”Den store ensomme”, som den norske idéhistoriker og kulturminister Lars Roar Langslet skrev for nogle år siden.

Både Zeeberg og Jessen besøger Tersløsegaard på årets Holbergdag den 11. august for at tale og læse op. Begge er belønnede med litterære priser. Peter Zeeberg har i vinter modtaget årets HolbergMedalje. Ida Jessen har både opnået De Gyldne Laurbær og to gange været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Holbergmedaljen er en af dansk litteraturs store priser. Den blev indstiftet i 1934 og gives som anerkendelse for et litterært eller videnskabeligt værk. Med Medaljen følger 75.000 kr., og der er tradition for, at årets prismodtager taler ved Holbergdagen på Tersløsegaard. Peter Zeeberg, som er cand. phil. og ph.d., belønnes navnlig for sin ”enestående evne til at omsætte krævende latinske tekster til et nutidigt, nuanceret og levende dansk.” En del af Holbergs tekster er skrevet på latin, blandt andet romanen Niels Klim, som Zeeberg for et par år siden nyoversatte til dansk. Zeeberg har også medvirket til undervisningen af Sorø Akademis elever med et udvalg af Holbergs latinske epigrammer.

Ida Jessen debuterede som forfatter i 1989 og har siden udgivet en række romaner, noveller og børnebøger. Den formentlig største folkelige succes har hun opnået med sin romanserie fra den fiktive jyske by Hvium. De første tre bøger fik i vinter efter næsten ti års pause en fortsættelse med romanen ”Telefon”. Hendes arbejde med oversættelsen af den norske Holbergbiografi ligger flere år tilbage, men Ida Jessen har nu alligevel svaret ja til at læse udvalgte afsnit op på Tersløsegaard.

 

Søndag 11. august kl. 15.30

Holbergdag med årets modtager af HolbergMedaljen cand. phil. Peter Zeeberg samt forfatteren Ida Jessen der læser op af Holbergbiografien ”Den Store Ensomme”, som hun har oversat fra norsk.

Entré 100 kr.

Til toppen