LOGO

Udstilling 2022 på HolbergMuseet Tersløsegaard:

DEN ITALIENSKE FORBINDELSE

Holbergs inspiration fra Commedia dell'Arte

 

Holbergs Masker”er titlen på udstillingen i 300 året for fejringen af Dansk Teaters fødsel (med opførelsen af Den Politiske Kandestøber i 1722).

Udstillingen genskaber og levendegør Holbergs møde i Rom i 1716 med Commedia dell'Arte, først og fremmest Harlekin figuren med henvisning til de to Holbergs komedier, der tydeligst er inspireret deraf: Ulysses von Itachia og De Usynlige. Den kurateres af teaterhistorikeren, dr. phil. Bent Holm og tilrettelægges af teaterscenograf Anette Hansen.

 

Opstilling sker i de tre museumsstuer foran selve mindestuerne. Der vises billeder (reproduktioner), masker, marionetfigurer og ledsagende tekster samt anskueliggørelse på videoskærme. I forbindelse med udstillingen tænkes på årets Holbergdag opført en Harlekin forestilling af Commedia dell'Arte-genrens nulevende mester Enrico Bonavera med uddrag af ”Ulysses von Itacha” (der er oversat til italiensk). 

Udstillingen forudses åbnet ved sæsonens begyndelsen den første søndag i juni med tale og præsentation af dr. phil. Bent Holm og introduktion af Italiensambassdør/kulturattaché. Den tænkes tilbudt senere visninger på Teatermuseet, Det Italienske Kulturinstitut, Holbergmuseet (Bymuseet) i Bergen - og eventuelt Det Danske Institut i Rom.

Udstillingen åbnes Pinsesøndag den 5. juni og fortsætter til og med sæsonafslutningen den 11. september

 

 

Til toppen