LOGO

Rejsen fra Norge

I Holbergs kølvand er en nulevende nordmand kommet til Danmark og har fået succes med sin kunst

 

Knap 300 år efter den unge Ludvig Holberg drog fra den norske vestkyst til København, foretog hans 16-årig landsmand Snorre Kirk samme rejse. Og ligesom Holberg forblev han i Danmark og opnåede stor anerkendelse som kunstner. Men her hører ligheden op. Snorre Kirk kom ikke fra Bergen, men fra Ålesund længere nordpå. Han rejste ikke alene, men med sin familie. Og det var ikke i litteraturens verden, han slog igennem, men i musikkens. Søndag den 26. juli besøger han Holbergs herregaard for at give koncert med sin jazzkvartet.

snorrekirkSnorre Kirk er både orkesterleder, komponist og trommeslager. Fra han i 1997 ankom til Danmark, gik der 15 år før han fik sit store gennembrud. Det var i 2012, da han udgav albummet "Blues Modernism". Musikken er stilren swingblues med tydelig inspiration fra store mestre som Duke Ellington, Charlie Mingus og 1950'ernes unge Miles Davis. Albummet blev nomineret til "Årets Jazzudgivelse" ved Danish Music Awards og blev flot placeret på Top 10. Siden har Snorre Kirk gjort sig bemærket med flere af de mest prominente jazzmusikere i Skandinavien samt med internationale musikere som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed. Han er i dag en efterspurgt gæst i internationale jazzklubber og på festivaler - og har også tidligere medvirket i Sorø Jazzfestivalen.

Med sig til Tersløsegaard har Snorre Kirk et fint skandinavisk hold med den fremragende tenorsaxofonist Jan Harbeck i front. Med mere end 20 udgivelser bag sig og en Bent Jædig-pris i bagagen tilhører Harbeck superligaen af danske jazzmusikere. På klaver medvirker den svenske pianist Calle Brickman, nyslået modtager af Erik Moseholm-prisen, og på kontrabas det unge stortalent Anders Fjeldsted.

 

Søndag 26. juli kl. 15.30

Jazzkoncert (i samarbejde med Sorø Jazzfestival) – den norske trommeslager Snorre Kirk med sin kvartet: Snorre Kirk, trommer, Jan Harbeck, sax, Calle Brickman, klaver, og Anders Fjeldsted, bas. Læs mere HER.

Entré: 150 kr.

 

 

Til toppen