LOGO

Skuespil og stort Sankt Hans bål på Tersløsegaard

Den ny tradition med Sankt Hans fest på den store plæne foran Holbergs Tersløsegaard over for kirken i Tersløse fortsætter nu for tredje år i træk mandag aften den 23. juni. Der er ikke alene lagt an til det hidtil største bål, men også til endnu flere festlige indslag end årene før. Både nogle af Holbergteatrets skuespillere, Tersløsegaards egne beboere i 1700-tals kostumer og teaterdirektør Niels Vandrefalk himself vil deltage, når bålet tændes ved 21-tiden. Midsommerfestens hovedperson bliver Holbergs ”Jeppe”.

På pladsen opstilles serveringstelt med tilbud om både vådt og tørt. Der er fri adgang til løjerne.

Original Holberg komedie

opføres på Tersløsegaard

En komedie i tre akter som Holberg selv skrev den spilles søndag den 17. august i Tersløsegaards have

Ludvig Holbergs underfundige lystspil ”De Usynlige” opføres på søndag den 17. august kl. 12.00 på Tersløsegaard, hvor Holberg boede de sidste ni år af sit liv indtil 1754. Det er teaterselskabet Pulchra Semper Veritas (”Sandheden er altid smuk”), der spiller komedien i respekt for Holbergs originale værk uden provokerende modernisering.

Stykket opføres på den åbne scene i Holberghaven med skuespillere i stilrigtige 1700-tals kostumer og ledsaget af musik af G. Ph. Telemann og C.A. Thielo, fremført på akustiske instrumenter. Komedien har spillet to uger i Den Gamle By i Aarhus og kommer nu på gæstespil på Tersløsegaard.

Sorøs borgmester Gert Jørgensen vil kl. 12.00 byde velkommen til den enestående teatersøndag på Tersløsegaard, og der vil være boder med mad og drikke. Tæppet går for selve komedien ved 13-tiden. Billetprisen er 65 kr.. Der kan ikke forhåndsreserveres.

En kærlighedskomedie

Holberg skrev De Usynlige i 1726 midt i den periode, hvor han i sin poetiske raptus forfattede de fleste af sine udødelige komedier til Grønnegadeteatret i København. Det er et underholdende lystspil i tre akter, hvor Holberg satiriserer over forelskelsens forestillinger om den skønne udvalgte – der, når masken falder, kan vise sig af være en ”Maren Amme” i stedet for den ”Guddommelige Nymfe”, tilbederen havde drømt om.

Hovedpersonerne er Harleqvin og Columbine. De repræsenterer traditionelt den ungdommelige og rene forelskelse, men i komedien svigter Harleqvin den nemme kærlighed, som han ellers uden besvær kan opnå hos Columbine. I stedet gør han kur til en maskeret kvinde – den usynlige. Det udvikler sig til en sand kærlighedshistorie, men vil Harleqvin mon finde lykken bag masken på sin usynlige?

Hovedrollerne som Harleqvin og Columbine spilles af Morten Hede og  Louise Jokumsen, mens de øvrige medvirkende er Sabrine Holt Borregaard som Magdelone, Johannes Scheelke som Leander, Laura K. Nielsen som Den usynlige og Lars H. Andersen som Magdelones Broder.

Til toppen